+385-98-162-7555
·
info@violinmusic4all.com
·
Pon - Pet 09:00-17:00
Imate pitanje?

Kreativna i terapijska uloga metode

Glazba je jedini univerzalni jezik kojeg razumiju svi. Ne poznaje granice ni različitosti. Pozitivno utječe i na tijelo i na um, prenosi emocije i obogaćuje naš život, umiruje strahove, dopire do drugih i vraća osmjeh na lice.

 

Terapija

Nove umjetničke vještine pomažu učenicima u rehabilitaciji sluha i govora jer razvijaju ritam, prostornu i tjelesnu koordinaciju, slušnu pažnju i pamćenje, potiču razvoj socijalnih vještina i suradnju, stvaranje prijateljstava te razvoj samopoštovanja. Osim što polaznici uče svirati violinu i upoznaju svijet umjetnosti, uče se i boljoj komunikaciji, ophođenju i kulturi ponašanja te prevenciji nasilja i ovisnosti.

Sudjelovanjem u interpretaciji glazbe kojom ruše predrasude i barijere, naši učenici dolaze u ravnopravan položaj s okolinom koja ih okružuje. Svaki nastup daje im snagu i vjeru da mogu ostvariti nove ciljeve u životu. Naši violinisti pomiču svoje granice, mijenjaju percepciju mogućeg kod publike te su inspiracija svima koji žele pomaknuti vlastite granice.

Violinmusic4all ima veliku emotivnu vrijednost jer transformira ”svijet tišine” u svijet glazbene čarolije.

Značaj projekta Violinmusic4all prepoznali su renomirani svjetski umjetnici kao i naši ugledni stručnjaci u radu s osobama sa zdravstvenim poteškoćama i poteškoćama u razvoju

Kreativnost

 Violina prestaje biti nedostižan privilegij gluhih, a jedini preduvjet sviranja seli se sa sluha, na želju za znanjem.

Biti kreativan znači istinski živjeti, ostvariti sebe, tragati za novim mogućnostima i načinima komunikacije. Violinmusic4all pokazuje da su granice uvjetne, da se mogu pomaknuti, čak i kada se čini da je to nemoguće.

Sviranje violine oduvijek je bio privilegij osoba s darom glazbenog sluha koje su s učenjem kretale već u najranijoj mladosti. S Violinmusic4all violina prestaje biti nedostižan privilegij gluhih, a jedini preduvjet sviranja seli se sa sluha, na želju za znanjem.

Neki od naših učenika sviraju samo u terapijske svrhe, dok drugi svoju kreativnost i umijeće prezentiraju javnim nastupima pred publikom. Što kažu neki od naših učenika i njihove obitelji možeš pročitati ovdje , a o našim nastupima pogledaj ovdje.

Značaj projekta Violinmusic4all prepoznali su renomirani svjetski umjetnici kao i naši ugledni stručnjaci u radu s osobama sa zdravstvenim poteškoćama i poteškoćama u razvoju.

Želite sudjelovati u projektu?