+385-98-162-7555
·
info@violinmusic4all.com
·
Pon - Pet 09:00-17:00
Imate pitanje?

Naša priča

O nama

Violinmusic4all

Violinmusic4all je projekt posvećen djeci i mladima koji se bore s teškim životnim izazovima – gluhoćom, zdravstvenim poteškoćama i poteškoćama u razvoju, a koji po inovativnoj metodi profesorice Renate Novoselec uče svirati violinu.

Glazba je univerzalna i pripada svima dok život u tišini, život sa zdravstvenim i razvojnim poteškoćama doprinosi izolaciji, zanemarivanju, zlostavljanju, vršnjačkom nasilju, te nizom drugih izazova s kojima se susreću naši polaznici.

Internacionalni projekt

Ova jedinstvena metoda pruža mogućnost uključivanja u svijet glazbe i ravnopravno sudjelovanje u stvaranju glazbe. Ovime violina prestaje biti privilegij osoba s glazbenim sluhom te postaje dostupna svima koji žele učiti.

Zdravstvene i razvojne poteškoće često su povezane s nerazumijevanjem okoline, neprihvaćanjem, zanemarivanjem, zlostavljanjem, vršnjačkim nasiljem, teškim materijalnim prilikama te nizom drugih izazova s kojim se susreću naši polaznici. Violinmusic4all mijenja živote naših učenika, donosi novu nadu i vraća osmjeh na njihova lica učeći ih da hendikep ne znači prepreku, da su različitosti vrline koje treba cijeniti. Svi polaznici postaju dio glazbene obitelj koja se voli, poštuje i podupire.

Naši ciljevi

Izvođenje glazbe i nove umjetničke vještine doprinose rehabilitaciji naših polaznika, društvenoj integraciji, potiču razvoj socijalnih vještina i samopoštovanja, razvijaju komunikaciju, kulturu ponašanja, preveniraju nasilje i ovisnost, a iznad svega naši učenici dobivaju nadu i vjeru da mogu ostvariti nove ciljeve u životu, čime postaju inspiracija svima koji žele pomaknuti svoje granice.

Violinmusic4all dostupan je besplatno svoj djeci i mladima kojima glazba može biti spas i put u bolji život i sretnije djetinjstvo. Hvala vam što ćete poduprijeti Violinmusci4all te svojim doprinosom otvoriti vrata glazbe mijenjajući živote naših učenika, dajući im novu nadu i nove mogućnosti u životu.

Značaj projekta Violinmusic4all prepoznali su renomirani svjetski glazbenici kao i naši ugledni stručnjaci u radu s osobama sa zdravstvenim poteškoćama i poteškoćama u razvoju te prijatelji projekta koji stipendiraju polaznike našeg programa i razvoj projekta.

Upoznaj

naše ambasdore
Želite sudjelovati u projektu?