+385-98-162-7555
·
info@violinmusic4all.com
·
Pon - Pet 09:00-17:00
Imate pitanje?

Naša priča

O nama

Violinmusic4all

Violinmusic4all je projekt koja počiva na značajnoj inovaciji i predstavlja metodologiju učenja sviranja violine posvećene gluhima, te obuhvaća širi spektar djece i odraslih s mentalnim i fizičkim poteškoćama.

Projekt je osmislila hrvatska violinistica Renata Novoselec koja je u više od deset godina rada i 4 godine provođenja metode postigla domaće i međunarodne uspjehe. U Hrvatskoj je projekt stekao veliku pozornost medija, privukao zainteresiranost institucija, stručne i široke javnosti.

 

Internacionalni projekt

Dodatna snaga projekta je i internacionalna prepoznatost, kao što je gostovanje učenika u Švedskoj, u Europskom domu u Stockholmu, gdje je svirao pred stotinu stranih diplomata i visokih uzvanika. Projekt podržavaju eminentna imena iz glazbe: Julian Rachlin, Ono Kazushi, Roby Lakatos, maestro David Danzmayr, Thomas Sanderling koji je ujedno i izjavio kako je metoda revolucionarna, ne samo u svijetu glazbe, već i u svijetu gluhih osoba. Projekt je također podržao legendarni kontrabasist Gary Karr, te brojni drugi umjetnici iz Hrvatske i svijeta. Postoji i iznimna preporuka od strane fundacije European Foundation for Support of Culture te postoje naznake da će se projekt kao postav nastaniti u Muzeju Museo del violino i to odmah pored Stradivarija.

naši ciljevi

Osnivanje Instituta

Krajnji cilj ovog projekta je osnovati institut gdje će gluhe osobe pomoću ove metode moći naučiti svirati violinu, te učiti druge gluhe, ali i čujuće osobe i, naposljetku, u kojem će gluhe osobe u terapijske svrhe svirati svima kojima je potrebno. Dok se institut ne pokrene, što je planirano u naredne dvije godine, radimo u prostorima Srednje škole Slave Raškaj. Važna nam je i inkluzija gluhih osoba u društvo, te im kroz veću mogućnost rada omogućiti veću samostalnost.

Želite sudjelovati u projektu?