+385-98-162-7555
·
info@violinmusic4all.com
·
Pon - Pet 09:00-17:00
Imate pitanje?

Priče naših učenika

Što kažu naši učenici?

 • Violina me smiruje, opušta i usrećuje. Stekla sam nove prijatelje i poznanstva, a i samopouzdanje. Jako volim svirati violinu, a jednako tako volim i profesoricu Renatu. Sviđa mi se što je uvijek nasmijana. Prije sam bila jako sramežljiva, a druženja i prijatelji na violini pomogli su mi da budem puno opuštenija. Najviše me vesele naši zajednički nastupi i koncerti.

  Kristina Koren
  polaznica Violinmusic4all
 • Jako volim svirati violinu. Vidim to svijetlo puno nade i uspjeha kad god uzmem violinu. Jako volim svoju profesoricu Renatu jer mi pruža pozitivnu energiju, ljubav i podršku. Lijepo je družit se s drugom djecom na violini jer su svi ljubazni, dobronamjerni i dobrog srca. Violina mi je donijela puno nade i veselja. Promijenila je moj život jer sada živim za glazbu. Violina je prekrasan instrument i jako bih volio imati glazbenu budućnost. Violina mi je puno pomogla u životu, pogotovo u psihološkom smislu i u vezi moje budućnosti.

  Marin Bilić
  polaznik Violinmusic4all
 • Da mi je ranije netko rekao da ću svirati violinu, blijedo bih ga pogledala i pomislila ˝pa zar ti ne znaš da sam gluha?˝. Danas ne mogu zamisliti dan bez sviranja violine, i tako već tri godine.  Violina mi je promijenila život  naglavačke. 

  Gluha sam od rođenja. Nisam znala čitati note. Promatrala sam ih po  obliku no nisam razumjela što znače. Kada sam prvi put došla na upoznavanje s prof. Renatom Novoselec, punog  srca me prihvatila u školu violine. Prof. Renata je bogatog iskustva, pruža mi svoje znanje koje je neprocjenjivo i moćno. Okuplja i veže nas kao obitelj violinista svih generacija. Kad god imamo dan odmora, ta obitelj mi nedostaje. Violina me ispunjava, daje mi nove prijatelje, znanje, svijet i veliku obitelj.

  Đurđica Šakić
  odrasla polaznica Violinmusic4all
 • ˝Otkako sam počeo svirati violinu, postao sam novi čovjek. Život mi se totalno promijenio. Postao sam zadovoljan, ispunjen i sretan. Svi su me prihvatili. Osjećam se jako sretno. Profesorica Renata je posebna osoba, nasmijana, vesela, iskrena i jako me dobro razumije. Uz nju se osjećam sigurno, sve mi lijepo objasni, ima strpljenja za sve nas. Sva djeca su iskrena. Jako lijepo se zabavljamo. Sviranje me opušta. Svi su mi kao obitelj.˝

  Josip Čavar
  polaznik Violinmusic4all
 • Jako volim svirati violinu kao i profesoricu Renatu koja me puno toga naučila. Volim se družiti s drugom djecom na violini. Violina me jako opušta u životu. Znam svirati nekoliko pjesama.

  Miodrag
  polaznik Violinmusic4all
 • Sviram violinu. Bez aparata je ljepše svirati, ugodnije, opuštenije… Kao da sam u violini, samo to – na ništa drugo ne mislim.

  Lemary Vuletić
  odrasla polaznica Violinmusic4all
 • Nemamo puno izbora u životu da poput drugih biramo učiti ono što nas zanima. Uče nas primjerice, kuhanju i  šivanju, a mi imamo volje i želje za puno više od toga. Želimo dobiti i mogućnost učenja stvaranja glazbe, upoznati opću kulturu i razvijati se baš kao i svi ostali

  Tajana Kovačević
  polaznica Violinmusic4all
 • Jako volim svirati violinu, a također i našu profesoricu Renatu. Volim se družiti s drugim prijateljima na violini. Naučila sam svirati puno pjesama. Bila samu Saboru gdje sam imala svoju fotelju. Bila sam i na snimanju na HRT-u.

  Tea
  polaznica Violinmusic4all

Što kažu roditelji?

 • Projekt Violinmusical4all najbolji je projekt u kojem smo do sada sudjelovali. Rad, profesionalizam, entuzijazam i empatija koju voditeljica Renata unosi u ovaj projekt je neprocjenjiv, ovako nešto ne postoji Hrvatskoj.

  To nije samo stručno usavršavanje i školovanje za violinistu, već i psiho-socijalna rehabilitacija začinjena s puno ljubavi u radu s djecom. Zbog ljubavi koju Renata pruža djeci, a i svima oko njih, djeca procvjetaju i izađu iz čahure u kojoj su se godinama skrivali, što zbog neprihvaćenosti u društvu, što zbog lošeg sustava školovanja koje nije prilagođeno za rad s djecom u potrebi, to se jednostavno riječima ne može opisati. Mogu samo reći hvala, hvala, hvala što je Patrik dio vašeg tima

  Robert Đopar
  otac polaznika Violinmusic4all
 • Moramo priznati da smo osobno oduševljeni s Violinmusic4all i da je to nešto posebno što se može pohvaliti. Naravno, velika zahvala našoj prekrasnoj i predanoj profesorici Renati. To svakako treba podržati i pomoći da preraste u još veću i bogatiju obitelj.

  Sve ovo vrijeme promatramo Denisa, s kakvom snagom i ljubavi to prihvaća, da ostanemo u čudu i ne možemo niti sami odgonetnuti pozitivnu promjenu na njemu koja se događa. Inače je on dijete koje je od prvog razreda naučio na obaveze. Išao je na atletiku, plivanje, folklor, rukomet, Centar za rehabilitaciju Silver, SUVAG centar i sada na Violinmusic4all. Zbog violine ne želi ići na plivanje koje je trenirao više od dvije godine. On se u glavici toliko promijenio i sluša profesoricu, a kad dođe kući vježba i nama svira, što je veliki pomak za njega. Vidimo da pozitivna energija oko njega ima blagotvorni učinak, osjeća se važno. I nama je to promijenilo dio našeg života. Mnogo se toga događa, puno druženja, pozitivnih misli i reakcija. Hvala vam profesorice na svim trenucima koje nam poklanjate i nadamo se dobroj suradnji u budućnosti.

  Jadranka i Ivica Rob
  udomitelji polaznika Violinmusic4all
 • Za prof. Renatu i Violinmusic4all saznala sam u trenutku kada sam pomislila da za moje dijete nema terapijskih aktivnosti koje bi joj pomogle. Oduševila me ideja terapije glazbom, kao i srdačnost i pozitivna energija profesorice Renate.

  Moja djevojčica ima osam godina. Treće je dijete u obitelji. Od najranijih dana sve je s njom bilo drugačije – reagirala je na zvukove, nije voljela glazbu, imala poteškoće sa snom, kasno je progovorila. Uvjeravali su nas da će sve doći na svoje vremenom te da ne brinemo. Tek kada je eskaliralo s tantrumima i agresijom, u dobi od četiri godine, započela je obrada koja je utvrdila poremećaj govora i razumijevanja te poremećaj senzorne integracije što se odražava na sve segmente djetetova života, kao i na funkcioniranje u obitelji i društvu. Nakon tri godine terapije, većim dijelom je rehabilitirana i pripremljena za ulazak u društvo djece urednog razvoja. Iako je puno napredovala i naoko je ista kao njeni vršnjaci, ona je drugačija i uvijek će biti. Drugačije doživljava svijet oko sebe, a često i taj svijet drugačije doživljava nju.

  Uključivanjem u Violinmusic4all moja djevojčica dobila je nove prilike i mogućnosti. Kroz terapiju sviranja violine, ona se privikava na zvukove i vibracije. Također, razvija i unapređuje radnu memoriju, koncentraciju, koordinaciju i motoriku koja joj olakšava prilagodbu na školu. To je proces za koji ne možemo predvidjeti do kad će biti potreban te bi veliko bi olakšanje bilo kada bi znali da na ovakvu podršku možemo računati.

  Svako dijete, svaki čovjek je dar i svi bi trebali biti prihvaćeni kao ravnopravni članovi društva. Djeca koja su po bilo kojoj osnovi drugačija, često su izolirana ili neprihvaćena, a jedino što žele jest biti prihvaćena. Pred njima je put koji tek trebaju proći i bitno je da steknu samopouzdanje i vjeru u sebe.

  Projekt Violinmusic4all svu djecu i mlade ljude uči da su različitosti vrline te da ih treba cijeniti. Svi sudionici postaju obitelj koja se voli, poštuje i podupire. Hendikep ne znači prepreku. Terapija glazbom utječe na tijelo i um. Glazba je jezik koji razumiju svi. Ne poznaje granice ni različitosti. Glazbom možemo izraziti svoje emocije, umiriti svoje strahove, doprijeti do drugih i donijeti osmjeh na lice.

  Profesorica Renata ovaj projekt vodi s velikim žarom i još većim srcem. Nema riječi koje bi mogle dovoljno dočarati koliko je predana i koliko cijelim svojim bićem živi za to. Izuzetno je važno prepoznati ovakvu vrstu podrške djeci i mladima sa smetnjama u razvoju. Do sada nisam još naišla na sličan projekt i mislim da bi javnost trebala saznati, a resorne institucije podržati. Osim što neopisivo pomaže sudionicima, vraća vjeru u ljude i nadu u bolje sutra.

  Ines Gatti
  majka polaznice Violinmusic4all
 • Vidim i osjećam velike promjene na mom sinu Josipu koji je uključen u projekt Violinmusic4all. Puno je smireniji, veseliji, uživa u svakome satu violine i jedva čeka slijedeći. S profesoricom Renatom ima poseban odnos, kaže da ga sasluša, uvažava i pomaže u svim pitanjima vezanim za glazbu, ali i o drugim pitanjima koja postavlja. Jako je lijepo prihvaćen od strane ostalih učenika. Svi imaju lijep i prijateljski odnos, osjećamo se kao velika skladna obitelj. I u stvaralačkom i u socijalnom smislu, vidim napredak svog sina.

  Profesorica Renata je čovjek u punom smislu riječi, uvijek spremna pomoći, saslušati i podržati učenike, ali i nas roditelje. Uvijek nas dočeka s osmijehom, raširenih ruku i riječima dobrodošlice. Počašćeni smo što je dio našeg života.

  Jelena Čavar
  majka polaznika Violinmusic4all
 • Violinmusic4all je jako puno pomogao mojoj kćeri koja ima teškoće u razvoju. Napredak se vidi posebno u boljoj komunikaciji i većem samopouzdanju. Veliki napredak se vidi i u razvoju fine motorike, s čim inače ima problema.

  Violinmusic4all svakako treba podržati. Koristim svaku priliku u komunikaciji s ljudima spomenuti rad prof. Renate ili dijelim slike i video zapise na kojim se vidi Kristinin napredak. Povratne informacije su odlične, ljudi su oduševljeni.

  Volina je prekrasan instrument i Kristina ga voli, ona živi za trenutak kad će ići kod prof. Renate, jedino trebamo naći model kako da tu istu želju prenesemo i doma, kad sama treba vježbati. Voljela bih da projekt ide naprijed i da se razvija. On može pomoći i promijeniti život na bolje kako djeci tako i nama roditeljima.

  Jako važna poruka koju Violinmusic4all šalje jest da ništa nije nemoguće ako imaš želju i volju.

  Gordana Koren
  majka polaznice Violinmusic4all
 • Violinmusic4all je savršen projekt za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama, gluhe i nagluhe. Otkako naš sin Marko Zrinjski sudjeluje u projektu Violinmusic4all kao dijete s posebnim potrebama, puno je sretniji i zadovoljniji sobom, otkriva svoje sposobnosti te je jako ponosan na sebe i svoj napredak. Jako mu je bitna naša podrška i sretan je kad ljudima može pokazati da je poseban na svoj način kao i njegovi prijatelji koji sudjeluju u projektu. Sve pohvale dajem Renati bez koje Marko ne bi nikada zasvirao violinu koja mu je sada jako bitna u životu i nadam se da će tako i ostati. Mi kao roditelji dajemo svu podršku projektu i želimo da Violinmusic4all usreći mnoge ljude. Želim da svi ljudi čuju, da vide i saznaju za djecu i odrasle koji uz veliki trud, napor, volju i želju sviraju violinu.

  Mirela Zrinjski
  majka polaznika Violinmusic4all
 • Iz iskustva znam da je glazba čaroban put do srca svake osobe. Smatram da doživljaj glazbe ima snažnu terapeutsku moć i pri izvođenju i pri slušanju. Međutim, rijetki su oni koji s entuzijazmom, vjerom i radošću odlučno žele glazbenu čaroliju približiti onima koji im možda neće moći reći hvala ili zapljeskati. U profesorici Renati Novoselec prepoznala sam upravo to: entuzijazam, vjeru, strpljivost i odlučnost. Svakom djetetu omogućuje da glazbeno istražuje u skladu sa svojim mogućnostima, da istraži samu violinu, da je drži u krilu, na rukama, da uči uz oduševljenje i radost djece i profesorice. Profesorica Renata Novoselec i njezin projekt zaslužuju svu pažnju i pomoć da u potpunosti zažive, obogate i usreće mnoge pojedince.

  Ivanka Katarinčić
  Udruga Ozana i majka djeteta polaznika Violinmusic4all
 • Iako nisam očekivala da će moj sin Borna zaista svirati violinu, pozitivan pristup profesorice bio je zarazan i tako je on krenuo na vježbe. A osim profesorice koju Borna obožava, upoznao je i drugu djecu te se zbližio i s prijateljem iz škole kojeg je do tada poznavao samo površno. Premostili smo probleme uz optimizam i Borninu energiju. Sad zrači toplinom, a ljubav koju nam pruža zaista je posebna.

  Irena Belani
  majka polaznika Violinmusic4all
 • Učenike veseli rad s prof. Renatom Novoselec zbog njezine pristupačnosti, vedrine i optimizma. Učenici se vesele novoj aktivnosti, a učenje sviranja violine je dinamično i poticajno. Za učenike s teškoćama u razvoju postoji malo sličnih programa pa zbog toga još više veseli ova suradnja.

  mr.sc. Đana Baftiri
  ravnateljica Srednje škole - Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb
 • Moj sin polazio je glazbenu školu prije mnogo godina. Međutim, kako programi u tim školama nisu prilagođeni učenicima s teškoćama u razvoju nakon nekog vremena odustao je obeshrabren. Na violinu smo zaboravili sve dok nismo upoznali profesoricu Renatu Novoselec. Zahvaljujući programu Violinmusic4all i posebno osmišljenoj metodi moj sin može ponovno uživati u umjetnosti. Profesorica Renata je mog sina u relativno kratkom vremenu ponovno potakla na sviranje te doprinijela da se osjeti prihvaćen, čime mu je naraslo samopoštovanje. Deni je nastupao nekoliko puta što je odigralo važnu ulogu u želji da nastavi vježbati i svirati nove skladbe.

  Zahvaljujem se prof. Renati Novoselec na poticaju, pozitivnoj energiji i toplini kojom ustrajava u ovom nimalo lakom zadatku učenja sviranja violine osoba s teškoćama u razvoju. Njezina iznimna energija, radost prihvaćanja osoba s teškoćama i zarazan smijeh potiču na dobro raspoloženje i želju za nastavkom suradnje. Naša obitelj Vam želi joj mnogo uspjeha u daljnjem radu.5

  Majka polaznika Violinmusic4all